ТВ 7: Всяка трета кола още е със стикер “Каско”


Master | окт 23, 2012 | Коментари 0 Това показа проверка на TV7 две седмици, след като влязоха в сила измененията в застрахователния кодекс Всеки трети шофьор все още не е свалил стикера за застраховката ”Автокаско” от стъклата на автомобила си. Това показа наша проверка две седмици, след като влязоха в сила измененията в застрахователния кодекс. Аврам […]

Това показа проверка на TV7 две седмици, след като влязоха в сила измененията в застрахователния кодекс

Всеки трети шофьор все още не е свалил стикера за застраховката ”Автокаско” от стъклата на автомобила си. Това показа наша проверка две седмици, след като влязоха в сила измененията в застрахователния кодекс.

Аврам работи като коафьор. Професията му е свързана с редица командировки у нас и в чужбина. Това е и причината той да не е чувал до днес за новите промени в застрахователния кодекс. Имал е късмет, че след 6 октомври не е спиран от червена палка. На две от стъклата на автомобила му открихме стикери с изтекъл срок.

Санкции има и за застрахователите. Ако при подновяване на “Каско” компанията постави стикер на видно място, застрахователят ще олекне с 30 до 60 хил. лв. При рецидив, глобата скача двойно.

Новите застрахователни промени доведоха и до нови условия на компаниите. За да покрият риска кражба при луксозни нови немски или японски коли, например, някои изискват от собственика да постави GPS, за сметка на отстъпка в полицата. Други пък директно повишават до два пъти тарифното число, без изисквания.

ТВ7, репортаж на Костадин Филипов, интервю с Ивета Кунова от Инстрейд Застрахователен Брокер.

Публикувано в : ВидеоЗастрахованеЗастрахователни новиниФирмени новини


Отбелязано с:  

Коментирай