Тайфи Мекльов остава постоянно в ареста (видео)


45-годишният Тайфи Мекльов остава постоянно в ареста, реши вчера Софийският апелативен съд. Мъжът е обвинен в това, че продал домашна ракия менте, която натровила няколко души. Жертвите са петима мъже, а още няколко все още са в болница и се възстановяват от алкохолното отравяне. Днес Мекльов не се яви в съда. Той има право да […]

45-годишният Тайфи Мекльов остава постоянно в ареста, реши вчера Софийският апелативен съд. Мъжът е обвинен в това, че продал домашна ракия менте, която натровила няколко души. Жертвите са петима мъже, а още няколко все още са в болница и се възстановяват от алкохолното отравяне.

Днес Мекльов не се яви в съда. Той има право да отсъства от заседанието пред САС. Според магистратите има достатъчно доказателства, които сочат, че Тайфи Мекльов е продал алкохола на пострадалите. Макар да предстои разпитът на още свидетели, до момента е ясно, че обвиненият е предоставил ракията на пострадалите.

Обвиненият за ракията менте твъди, че също е пил от опасната напитка. Той обаче не е пострадал, защото количеството, което погълнал, било много малко, заяви адвокат Иван Попниколов пред журналисти.

Мъжете, които се натровиха с метилов алкохол в Якоруда, разказаха пред Нова ТВ, че ракията, която консумирали, била много пивка и като еликсир.

Според версията на 45-годишния Тайфи, ракията му била доставен от Юсуф Мемчов, починал на 21 декември. Родителите на Мемчов отрекоха това и казаха, че мъртвият им син е набеден от Мекльов. По-късно анализ в лабораторията в „Пирогов“ установи, че ракията убиец не е домашна, варена в казан, а е чист метилов спирт с изкуствени оцветители и овкусители.

Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай