„Сън“ все пак публикува гола красавица на страница 3


Любителите на дамски прелести могат да бъдат доволни – голите красавици отново се появиха на 3 страница на в. „Сън“ в броя му от четвъртък, съобщава Франс прес. Във вторник в. „Таймс“ излезе с публикация, според която британският таблоид щял да загърби традицията си, датираща от 1970 година, да публикува на третата си страница сексапилни […]

Любителите на дамски прелести могат да бъдат доволни – голите красавици отново се появиха на 3 страница на в. „Сън“ в броя му от четвъртък, съобщава Франс прес.

Във вторник в. „Таймс“ излезе с публикация, според която британският таблоид щял да загърби традицията си, датираща от 1970 година, да публикува на третата си страница сексапилни дами в оскъдно облекло.

Инициативата веднага бе приветствана от женските организации и държавният министър Ники Морган, която отговаря за жените и равноправието в Министерството на образованието.

Днес обаче в. „Сън“ отново публикува снимка на блондинка с гола гръд под заглавието „Пояснения и корекции“.

„След появилите се в медиите съобщения държим да поясним, че това все пак е трета страница на „Сън“, а това е снимката на 22-годишната Никол от гр. Борнмът“.

Във вторник от редакцията на таблоида не бяха потвърдили официално дали еротичните изображения ще изчезнат от 3-та страница.

„Сън“ никога не е заявявал какво ще се случи с трета страница на изданието“, заяви пиарът на вестника Дилън Шарп.

„Ще трябва отново да подновим борбата“, реагира общественото сдружение „Никога повече трета страница“ (Nomorepage3.org), което вдъхновено посрещна в началото на седмицата вестта за евентуалното премахване на разголените снимки.

Миналата година самият Рупърт Мърдок, собственик на таблоида, изрази мнение, че е време за промяна на култовата трета страница във вестника, която според него вече изглеждала „демоде“. Но по-късно в „Туитър“ 83-годишният медиен магнат добави: „Страницата е „демоде“ според моите разбирания, но читателите не са на същото мнение!“.

За пръв път полуголи момичета са представени на трета страница през 1970 г., почти година, след като таблоидът става собственост на Мърдок.

Експерти са на мнение, че голите момичета в „Сън“ могат да се появят отново, ако има значителен спад в продажбите на вестника.

В. „Сън“ е основан през 1963 г. Той е широко известен с публикуването на истории и слухове от света на шоубизнеса, развлекателната индустрия и спорта. Средно на ден изданието се чете от почти 8 милиона души.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай