Създадоха соларен семеен автомобил – КРОСС


05 Юли 2013 | 20:25 /КРОСС/ Студенти от холандския технически университет в Айндховен построиха четириместен автомобил с товарен отсек, работещ със слънчеви батерии. Според създателите, машината с име Stella, е първият в света семеен автомобил, снабден с подобен източник на енергия. Габаритните размери на елмобила са 4,5 м дължина и 1,65 м широчина. Конструкцията е […]

Създадоха соларен семеен автомобил

/КРОСС/ Студенти от холандския технически университет в Айндховен построиха четириместен автомобил с товарен отсек, работещ със слънчеви батерии. Според създателите, машината с име Stella, е първият в света семеен автомобил, снабден с подобен източник на енергия.

Габаритните размери на елмобила са 4,5 м дължина и 1,65 м широчина. Конструкцията е изградена от алуминий и карбон, което е позволило теглото на Stella да е само 380 кг.

Колата е снабдена с покривни силиконови панели, акумулиращи слънчева енергия, и с 60 кг блок батерии с капацитет 6 кВт/ч. Според разработчиците, по време на шофиране автомобилът Stella произвежда повече енергия, отколкото е необходимо. Максималната скорост е 110 километра в час, а резервната мощност в отсъствие на слънчева светлина осигурява запас за преход от 600 км.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
При използване на съдържание от Информационна агенция „КРОСС“
позоваването е задължително.


автомобил – Google News

Отбелязано с:  

Коментирай