Съвети на специалисти: Как да се пазим в студа


Рязкото застудяване е опасно за здравето на хората от кардиологична гледна точка, каза проф. Тодор Кантарджиев в предаването „Събуди се” по Нова ТВ. „При студените температури се увеличава броят на инфарктите”, потвърди кардиологът д-р Сотир Марчев. Той посочи, че за Северозападна България е отчетен голям скок на смъртните случаи през зимата. Китайски учени, които се […]

Рязкото застудяване е опасно за здравето на хората от кардиологична гледна точка, каза проф. Тодор Кантарджиев в предаването „Събуди се” по Нова ТВ.

„При студените температури се увеличава броят на инфарктите”,

потвърди кардиологът д-р Сотир Марчев. Той посочи, че за Северозападна България е отчетен голям скок на смъртните случаи през зимата.

Китайски учени, които се включиха в науката с изследването на огромен брой хора, доказаха, че всичко зависи от социалнобитовите условия на хората „колкото пари имаш да се топлиш”.

„Те доказаха, че в Китай смъртността през зимата се покачва с 40%, спрямо лятото. Въпросът е къде сме ние, при нас се качва с 50%, в Серверозападна България най-вече”, разказа той.

„За да се предпазят хората с проблеми, трябва да правят същото, което правят, за да се предпазят от вирусни инфекции – да водят здравословен начин на живот”,

каза д-р Марчев.

Той даде и

практичен съвет за облеклото в студено време

– по-голям брой тънки дрехи е за предпочитане, отколкото по-малък брой дебели дрехи, тъй като, влизайки в топло помещение можем да сваляме една по една дрехите си, вместо да се изпотим и да настинем.

Повече по темата и още съвети от специалистите, гледайте във видеото.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай