Стотици българи на бдение за загиналите в Париж (видео)


Стотици българи изразиха съпричастността си към близките на загиналите при терористичните атаки в Париж. Те се събраха пред френското посолство, запалиха свещи, поднесоха цветя и се помолиха. Много от хората доведоха и децата си, за да почетат паметта на загиналите. Френският посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан също бе пред посолството. Той приемаше съболезнования […]

Стотици българи изразиха съпричастността си към близките на загиналите при терористичните атаки в Париж. Те се събраха пред френското посолство, запалиха свещи, поднесоха цветя и се помолиха.

Много от хората доведоха и децата си, за да почетат паметта на загиналите. Френският посланик в България Ксавие Лапер дьо Кабан също бе пред посолството. Той приемаше съболезнования и поздравяваше хората, които се стекоха на бдението.

Ксавие Лапер дьо Кабан благодари на българите за съпричасността и посочи, че хората трябва да бъдат единни. Според него, само ако бъде обединена Европа може да се пребори със заплахите на тероризма. Той изтъкна, че солидарността на българите показва, че имаме еднакви ценности.

Бдението пред френското посолство у нас премина при засилени мерки за сигурност. Още преди началния час – 19,00 ч. сградата бе охранявана от жандармерия и полиция.

„Днес всички сме парижани. Днес всички сме французи. Днес всички сме европейци. Да поднесем цветя пред Посолство на Франция в София в знак на съпричастност с жертвите на атентатите“. С този призив бе организирана група във Фейсбук след трагедията в Париж. Много от хората, които дойдоха на бдението, се снимаха и качваха в профилите си в социалната мрежа фотографии с френското знаме.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай