Сръбски бизнесмен и бивш министър ранен пред дома си


Милан Беко, един от най-богатите сръбски бизнесмени, е бил ранен при засада пред дома му и е в болница в тежко състояние, съобщава белградският вестник „Блиц“. Неизвестен нападател е стрелял срещу него, когато влизал в автомобила си. Бизнесменът не членува в нито една партия, но е бил министър в няколко правителства на различни партии и е […]

Милан Беко, един от най-богатите сръбски бизнесмени, е бил ранен при засада пред дома му и е в болница в тежко състояние, съобщава белградският вестник „Блиц“.

Неизвестен нападател е стрелял срещу него, когато влизал в автомобила си.

Бизнесменът не членува в нито една партия, но е бил министър в няколко правителства на различни партии и е участвал в някои от най-големите приватизационни сделки. В последно време е споменаван като кандидат за директор на компанията „Сръбски железници“.

Той е известен като автор на закона за приватизация, който е в сила до 2001 г., и с продажбата на 49% от собствеността на телекома на гръцката ОТЕ.

През първото десетилетие на 2000 г. Беко участва пряко или непряко в няколко големи приватизации –

закупуването на най-големите сръбски млечни компании, на минералната вода „Княз Милош“, на „Пристанище Белград“ и заедно с Мирослав Мишкович в приватизирането на в. „Вечерне новости“ и компанията „С маркет“.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай