Сняг и силен вятър в понеделник


Жълт код е обявен за 29 декември в цялата страна. Очакват се снеговалежи, придружени от силен вятър. Във всички 28 области на страната ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад, с пориви до 20-25 м/сек.  Ще вали сняг и ще има виелици и навявания. Сутрешните температури ще са максималните за деня, като постепенно ще […]

Жълт код е обявен за 29 декември в цялата страна. Очакват се снеговалежи, придружени от силен вятър.

Във всички 28 области на страната ще духа силен до бурен вятър от запад-северозапад, с пориви до 20-25 м/сек. 

Ще вали сняг и ще има виелици и навявания.

Сутрешните температури ще са максималните за деня, като постепенно ще се понижават, привечер в Западна България до минус 7° – минус 8°, а по Черноморието малко под 0°.

Във вторник вятърът ще отслабне – в по-голямата част от страната ще бъде до умерен от северозапад, а в Източна България ще бъде умерен до силен от север-североизток. С него

ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижат още. 

Ще се задържи предимно облачно, с по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността над Западна България. 

Шофьорите трябва да тръгват на път само с автомобили, подготвени за зимни условия, предупреждават от агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение през зимата, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори, отбелязват от агенцията. 

27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми

работят при 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа. 

Информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа може да се получава от уебсайта на агенцията (API.bg), и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Повече и за времето, и за пътната обстановка вижте и на Sinoptik.bg


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай