След МакДоналдс и Райфйзенбанк се маха от Крим


Австрийската банка Райфайзен закрива всичките си филиали в Крим до средата на април, предаде Ройтерс, като се позовава на съобщение на представител на украинската Райфайзен банк Авал, в която австрийската Райфайзен Банк Интернешънъл притежава 96,41% от акциите. Последните шест от 32-а останали филиала в Крим ще бъдат закрити до 15 април. В съобщението на киевското […]

Австрийската банка Райфайзен закрива всичките си филиали в Крим до средата на април, предаде Ройтерс, като се позовава на съобщение на представител на украинската Райфайзен банк Авал, в която австрийската Райфайзен Банк Интернешънъл притежава 96,41% от акциите.

Последните шест от 32-а останали филиала в Крим ще бъдат закрити до 15 април.

В съобщението на киевското подразделение на Райфайзен се уточнява, че банката не може да продължи дейността си в Крим по геополитически и юридически причини.

В петък компанията МакДоналдс обяви, че закрива ресторантите си в Крим, като добави, че решението й няма нищо общо с политиката.

Закриването на западни компании в Крим е свързано с факта, че Украйна и Западът не признават присъединяването на Крим към Русия. Компаниите, работещи на територията на полуострова, не са сигурни, че промяната на статута на Крим ще повлияе положително върху бизнеса им.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай