След „Видимо доволни“ СЕМ иска дебат за посланията


Председателят на Съветът за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов коментира песента на Криско и Мария Илиева „Видимо доволни“ с думите ,че има граница, която не бива да се преминава. Казусът с парчето ще бъде разгледан от медийния регулатор, а изпълнителите вече излязоха с гневно писмо срещу производството. „Цинизмите не са пряко забранени от закона, въпросът […]

Председателят на Съветът за електронни медии (СЕМ) Георги Лозанов коментира песента на Криско и Мария Илиева „Видимо доволни“ с думите ,че има граница, която не бива да се преминава.

Казусът с парчето ще бъде разгледан от медийния регулатор, а изпълнителите вече излязоха с гневно писмо срещу производството.

„Цинизмите не са пряко забранени от закона, въпросът е посланието на песента да не е опасно за моралното здраве на децата например да не създават към секса усещане, че е сфера само на материална облага“, коментира Лозанов пред Би Ти Ви.

Той подчерта, че интернет е активна медия, „докато телевизията те намира в собствения ти дом“ и затова ефирните радио и ТВ станции трябва да се съобразяват.

Шефът на СЕМ допълни, че има нови европейски критерии за защита на децата, които предполагат много сериозни санкции.

По думите му, преди „Видимо доволни“ са били санкционирани много други песни, сред които такива на английски или чалга.

Лозанов подчерта, че към момента съветът е подложен на натиск, като в същото време е необходим дебат за съдържанието на песните, тъй като в момента „чуваме само оплакванията на индустрията“.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай