„Скорпиънс“ празнуват своя 50-и юбилей и в София


София е една от спирките в турнето на легендарната германска група – „Скорпиънс“ (Scorpions), с което тя празнува своя 50-годишен юбилей, съобщават от „София Мюзик Ентерпрайсис“. Концертът у нас ще е на 17 юли от 20:00 ч. в „Арена Армеец София“. Фенове от няколко поколения, безброй вечни хитове, хиляди грандиозни концерти на няколко континента – […]

София е една от спирките в турнето на легендарната германска група – „Скорпиънс“ (Scorpions), с което тя празнува своя 50-годишен юбилей, съобщават от „София Мюзик Ентерпрайсис“. Концертът у нас ще е на 17 юли от 20:00 ч. в „Арена Армеец София“.

Фенове от няколко поколения, безброй вечни хитове, хиляди грандиозни концерти на няколко континента – „Скорпиънс“, безспорно са една от най-популярните и най-обичани рок групи на всички времена.

Сп. „Ролинг стоун“ ги определя като „героите на хевиметъла“, a Ем Ти Ви ги нарича „посланици на рока“.

Бандата отбеляза своя половин вековен юбилей със световно турне, което ще премине и през България.

На 17 юли ще може да се насладим на Рудолф Шенкер, Клаус Майне, Матиас Ябс (Прочетете интервю с Матиас Ябс за Vesti.bg тук), Джеймс Котак и Павел Мончивода и да си припомним незабравими хитове като Still Loving You, Rock You Like a Hurricane, Big City Nights и Wind of Change.

Изминали са 50 години, откакто младежите Клаус Майне, Рудолф Шенкер и Матиас Ябс са бродили из улиците на Хановер и са обменяли идеи за записи на свои парчета. За тези десетилетия тогавашните млади музиканти успяват да се превърнат в най-успешната германска рок група на всички времена. Днес „Скорпиънс“ са по-енергични от всякога и всеки техен концерт се превръща в истинско събитие. „Забележително е колко добре се справихме и как оцеляхме през всичките тези години, докато рок музиката сякаш излизаше от мода“, споделя с усмивка Рудолф Шенкер.

Освен със серия от концерти, „Скорпиънс“ отбелязва 50-годишния си юбилей и с нов албум, 19-и поред за групата – „Return To Forever“.

Билетите за концерта на групата в София ще бъдат от 50 до 120 лева, като могат да бъдат купени от всички каси на „Тикетпро“ в страната, както и онлайн на www.ticketpro.bg.

Продажбата на билетите у нас започва на 3 февруари, като първите 200 билета от всяка ценова категория ще са на промоционална цена с 10 процента отстъпка.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай