СИРИЗА: Посещението на тройката не означава край на икономиите


Предстоящата визита на тройката кредитори на Гърция ще елиминира всички очаквания за излизане от меморандумите за икономии и финансова помощ, които правителството се опитва да насърчи, заяви гръцката опозиционна партия СИРИЗА.Според партията данъчните облекчения, които премиерът Андонис Самарас обеща, не само не са подходящи и не успяха да премахнат съществуващата рамка на „меморандум“, но и […]

Предстоящата визита на тройката кредитори на Гърция ще елиминира всички очаквания за излизане от меморандумите за икономии и финансова помощ, които правителството се опитва да насърчи, заяви гръцката опозиционна партия СИРИЗА.
Според партията данъчните облекчения, които премиерът Андонис Самарас обеща, не само не са подходящи и не успяха да премахнат съществуващата рамка на „меморандум“, но и ще продължат завинаги.
СИРИЗА каза още, че правителството опитва да представи като успех удължаването на „извънредния“ солидарен данък и намаляването на специалния потребителски данък за нафтата за отопление, а в същото време планира нов кръг от съкращения в публичния сектор и пълна либерализация на трудовите отношения.
„Става ясно, че правителството остава пленник на изпълнението на меморандума на всяка цена и не може никого да убеди, че да се отклони реално от това“, се казва в изявление на опозиционната партия.
Тройката кредитори утре се връща в Атина, за да направи петата проверка на гръцката програма за стабилизиране на икономиката (меморандум) срещу отпускането на заеми за страната./МИА
/


VESTI.bg

Коментирай