Синът на най-богатия азиатец купува азиатския бизнес на ING


Мария Генчева | окт 19, 2012 | Коментари 0 Холандската финансова група ING продава застрахователния си бизнес в Хонконг, Макао и Тайланд за общо 2,14 милиарда долара в кеш, съобщават водещи финансови издания. Купувач е Pacific Century Group, собственост на китаеца  Ричард Ли – син на най-богатия азиатец Ли Ка-шин. Подразделенията в Хонконг и Макао […]

Холандската финансова група застрахователния си в Хонконг, Макао и Тайланд за общо 2,14 милиарда долара в кеш, съобщават водещи финансови издания. Купувач е Pacific Century Group, собственост на китаеца  Ричард Ли – син на най-богатия азиатец Ли Ка-шин.

Подразделенията в Хонконг и Макао се занимават с общо застраховане, животозастраховане, пенсионно осигуряване и финансово планиране, а тази в Тайланд – само с животозастраховане. Сделката е част от реформата в компанията, включваща разпродажба на азиатския и някои други биднеси. Миналата седмица ING обяви продажбата на малайзийските си подразделения за 1,3 милиарда евро, както и на британската си банка. Приходите ще бъдат използвани за изплащане на 10 милиарда евро дълг от холандското правителство, отпуснат след финансовата криза през 2008 година. Продадените бизнеси в Хонконг, Макао и Тайланд са сред най-успешните компании в сектора си в тези страни. ING е сред десетте най-големи в трите региона и има общо близо 600 000 клиенти и близо 900 служители.

Сделката предстои да бъде одобрена от регулаторните власти, като се очаква да бъде финализирана през първото тримесечие на 2013 година.

Публикувано в : Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Коментирай