Силният долар натиска цената на петрола надолу


Цената на петрола, търгуван на борсата в Ню Йорк, отбеляза спад в края на сесията в петък, засегната от повишаването на долара и опасенията за глобалното търсене.Барел лек суров петрол (light sweet crude – WTI) с доставка през октомври изгуби 66 цента до 92,41 долара за барел в Ню Йорк на борсата (NYMEX).„Доларът още повече […]

Цената на петрола, търгуван на борсата в Ню Йорк, отбеляза спад в края на сесията в петък, засегната от повишаването на долара и опасенията за глобалното търсене.
Барел лек суров петрол (light sweet crude – WTI) с доставка през октомври изгуби 66 цента до 92,41 долара за барел в Ню Йорк на борсата (NYMEX).
„Доларът още повече натисна цената на петрола днес“, отбеляза Фил Флин от „Прайс фючър груп“ (Price Futures Group) за АФП. В действителност, „докато Фед (Федералния резерв на САЩ, бел.ред.) леко ни подготвя за повишаване на лихвите си, Европа, Китай и другаде вземат вземат „мерки за стимулиране на икономиката“ и тази разлика на гледните точки е с голям ефект в зелените пари „, каза той.
Доларът вече достигна непознати от шест години равнища спрямо йената и от 14 месеца – спрямо еврото, посочва АФП.
Силният долар прави покупките на суров петрол в долари, по-скъпи и следователно по-малко атрактивни за купувачите, работещи с други валути. /БГНЕС /


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай