Силна буря връхлетя Япония


Силна зимна буря връхлетя Япония. В 10 префектури, включително и в столицата Токио, е обявена тревога за опасно време. Само за един час са натрупали повече от 15 сантиметра сняг. Силна турбуленция, предизвикана от бурята, приземи аварийно в Токио самолет на американска авиокомпания. Пострадали са 14 души на борда, а петима от тях са приети […]

Силна зимна буря връхлетя Япония.

В 10 префектури, включително и в столицата Токио, е обявена тревога за опасно време. Само за един час са натрупали повече от 15 сантиметра сняг.

Силна турбуленция, предизвикана от бурята, приземи аварийно в Токио самолет на американска авиокомпания. Пострадали са 14 души на борда, а петима от тях са приети в болница с различни наранявания, но без опасност за живота.

Най-тежко е положението на северния остров Хокайдо, където са отменени повече от 320 полета, спряно е движението на повече от 300 влака. Местните власти отмениха занятията в над 1000 училища.

Заради обилния сняг и силните пориви на вятъра, които стигат до 35-40 метра в секунда, без ток са почти 3000 домакинства.

Заради опасност от наводняване в източната част на Хокайдо са евакуирани 142 жители на крайбрежни райони, на 1500 е препоръчано да напуснат домовете си. Вълните са повредили четири катера на бреговата охрана, която били на котва, един от тях е изхвърлен на брега.

Снежната покривка на места е 80 см. Очаква се да продължи да вали и снегът да достигне метър и половина.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай