Сидеров внася сигнал в прокуратурата за Близнашки


Още по темата „Атака“: Съдийка, близка до Цветанов осъди СидеровПреди 2 дни Бойко Борисов осъди Волен Сидеров за 200 000 лв. за четири клеветиПреди 2 дни Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров ще внесе в понеделник сигнал до прокуратурата заради съмнения, че служебният министър-председател Георги Близнашки е извършил подправяне на документи, съобщиха от „Атака“. Сидеров припомни, […]

Още по темата

  • „Атака“: Съдийка, близка до Цветанов осъди Сидеров
    Преди 2 дни

  • Бойко Борисов осъди Волен Сидеров за 200 000 лв. за четири клевети
    Преди 2 дни

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров ще внесе в понеделник сигнал до прокуратурата заради съмнения, че служебният министър-председател Георги Близнашки е извършил подправяне на документи, съобщиха от „Атака“.

Сидеров припомни, че „Близнашки върши измами и това е видно от подписката за референдума за гласуването, която е вкарана в Народното събрание. В нея 108 хил. подписа са фалшифицирани и Близнашки трябва да бъде подведен под отговорност за измама. Сидеров подчерта, че сега излиза нова афера – с декларациите за конфликт на интереси“.

Сидеров коментира декларациите за конфликт на интереси на премиера и на министрите в служебния кабинет.

Той показа факсимиле от декларацията на Близнашки, публикувана в сайта на Министерски съвет и обърна внимание на факта, че на 13.08.2014 г. декларацията се появява, но върху нея с бяла боя е заличено къде членува Близнашки, а на 14.08.2014 г. в сайта се появява нова декларация, на която вече пише къде членува.

„Господа и дами от главната прокуратура, имаме закононарушение, т.е. изпълнение на чл. 308, ал. 1 от НК, който гласи „когато лице подправи документ или състави официален документ с невярно съдържание, с цел той да послужи пред институциите и го направи умишлено се лишава от свобода до 3 г.

Ако въпросното лице подправи вече съществуващ официален документ с цел да го представи пред институциите се лишава от свобода 3 г. Ако въпросното лице е длъжностно лице, и извърши въпросната подправка на документ, наказанието скача на 5 г.“, твърди Сидеров.

Според него Георги Близнашки е нарушил чл. 308, ал. 1 на НК и настоява прокуратурата незабавно да започне прокурорска проверка и да повдигне обвинение срещу лицето Близнашки за подправяне на официален документ с цел да бъде представен пред надлежните институции и умишлено извършено злодеяние.

Сидеров твърди, че още четирима министри са извършили същото нарушение –

Румяна Коларова – служебен министър на образованието, министърът на здравеопазването Мирослав Ненков, Даниел Митов – на външните работи, Николина Ангелкова – на транспорта.

Техните декларации също са замазани с коректор и това по закон се наказва.

„В случая имаме много сериозно нарушение на закона и аз мисля, че прокуратурата трябва да влезе в действие и да започне предварителна проверка, следствени действия и да повдигне обвинения срещу лицата Близнашки – министър – председател, министър Коларова – министър на образованието, министър Ненков – министър на здравеопазването, министър Ангелкова – министър на транспорта, министър Митов – външен министър. Очаквам действията на надпартийната прокуратура“, заключи Сидеров.


VESTI.bg

Коментирай