Семейство се събира след 50 години раздяла


Осем братя и сестри, дадени за осиновяване, се намериха след 50 години раздяла. Те се търсят от години. Съдбовната родова среща се случи в Шумен. “Всичко започна почти като насън. От много години съм знаел, че родителите, при които съм израснал, не са мои родители. Липсваше физическата прилика, но от уважение към тях не съм тръгвал […]

Осем братя и сестри, дадени за осиновяване, се намериха след 50 години раздяла. Те се търсят от години. Съдбовната родова среща се случи в Шумен.

“Всичко започна почти като насън. От много години съм знаел, че родителите, при които съм израснал, не са мои родители. Липсваше физическата прилика, но от уважение към тях не съм тръгвал да търся. А и зная за тези забрани в закона“, споделя Пламен – един от четиримата братя. пред Мария Милкова от Нова ТВ.

Въпреки спънките по пътя му и отказа на институциите да му съдействат в търсенето, той не се предава.

Силното му желание за щастлива развръзка не остава невъзнаградено. С малко късмет, подарен от съдбата, попада на информация, която в рамките на 2 години го довежда до шест от неговите братя и сестри.

Най-трудно за Пламен се оказва откриването на осмото дете в семейството – неговата сестра близначка Красимира. С много упоритост и търпение той я издирва в Италия и успява да установи виртуален контакт.

А 11 месеца след срещата по „Скайп“ и повече от половин век след разделянето им, близнаците се срещнаха на летище „София“.

„Усещането е невероятно“, заяви през сълзи Красимира. „Препоръчвам на хората, които са тръгнали да търсят семейството си, да не се отказват“, заяви Пламен.

Цялата история вижте във видеото


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай