Свлачище взе две жертви в Швейцария


Жена на 31 години и тригодишното ѝ дете са намерени мъртви в къщата им, която била пометена от свлачище, причинено от лошото време, близо до Лугано, кантон Тичино, в Южна Швейцария, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес. Къщата се намирала в гористия район в Бомбинаско край Лугано. Полиция, пожарникари, спасители и полицейски кучета са претърсвали […]

Жена на 31 години и тригодишното ѝ дете са намерени мъртви в къщата им, която била пометена от свлачище, причинено от лошото време, близо до Лугано, кантон Тичино, в Южна Швейцария, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Къщата се намирала в гористия район в Бомбинаско край Лугано.

Полиция, пожарникари, спасители и полицейски кучета са претърсвали цяла нощ мястото и отломките с надежда да намерят жената и детето живи.

Свлачището е унищожило голям брой кестенови дървета в района.

Междувременно в Словения е обявен жълт код заради поройните дъждове, връхлетели страната през нощта и които според прогнозите на метеоролозите ще продължат и в следващите дни.

Синоптиците предвиждат, че днес ще бъде обявена най-висока степен на опасност от наводнения, а именно червен код. Те прогнозират също, че

в идните часове и дни в цялата страна ще паднат над 100 литра дъжд на квадратен метър.

Миналия месец Словения беше обхваната от наводнения, които засегнаха и столицата Любляна.

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай