Свалиха скандалния турски филм за България


Скандалният турски филм за България, който изопачава историта на родината ни е свален от сайта на телевизия „Ал Джазира”, както и от видео платформата You Tube, информираха от „Господари на ефира”. Общественото недоволство след сигнала на предаването, се надигна като цунами и заля онлайн пространството с гневни коментари и съобщения. Благодарение на активността, която се […]

Скандалният турски филм за България, който изопачава историта на родината ни е свален от сайта на телевизия „Ал Джазира”, както и от видео платформата You Tube, информираха от „Господари на ефира”.

Общественото недоволство след сигнала на предаването, се надигна като цунами и заля онлайн пространството с гневни коментари и съобщения.

Благодарение на активността, която се породи, въпросният филм на телевизия „Ал Джазира” е свален.

Документалният филм на режисьорката Йелда Янат Багджи се казва „България, моята земя”. В него обаче много удобно факти от историята ни, засягащи най-вече чувствителната тема за турското робсто са изопачени по начин, удобен на турските създатели на филма.

Тенденциозното и манипулативно отразяване на историческата действителност в този филм може да разпали етническа нетърпимост,

предупредиха от предаването „Господари на ефира”, когато съобщиха за съществуването на филма.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай