САЩ глобиха Allianz с $ 10 млн. за продажба на неподходящи застраховки


Мария Генчева | сеп 08, 2012 | Коментари 0 Американското животозастрахователно крило на Allianz – Allianz Life Insurance Company ще трябва да плати глоба от 10 милиона долара на застрахователните регулатори в 44 щата заради продажба на неподходящи застраховки на хиляди американци, съобщиха от Офиса на застрахователния регулатор във Флорида.Застрахователните регулатори в няколко щата са […]

Американското животозастрахователно крило на Life Insurance Company ще трябва да плати от 10 милиона долара на застрахователните регулатори в 44 щата заради продажба на неподходящи застраховки на хиляди американци, съобщиха от Офиса на застрахователния регулатор във Флорида.
Застрахователните регулатори в няколко щата са започнали разследване срещу компанията, след като клиенти, сключили договори с Allianz между 2001 г. и 2008 г. се оплакали, че продадените им застраховки не съответстват на тяхното положение или на обясненията, които са им дали застрахователните агенти при продажбата. Въпросът бе уреден с извънсъдебно споразумение между застрахователната компания и щатите. Освен глобата, Allianz ще трябва да преразгледа всички оплаквания от клиенти във връзка с подобни продукти, а клиентите, които смятат тепърва да се оплачат, могат да го направят до 31 март 2013 година. Ако се окаже, че оплакването е оправдано, клиентът ще има право да прекрати договора със задна дата и ще получи всички внесени суми.
В съобщение на Allianz се посочва, че компанията “иска да разреши проблема в интерес на компромиса, за да избегне сътресения в бизнеса, но не признава да е извърила същинско или потенциално нарушение или злоупотреба”.

Публикувано в : Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай