Саркози: Не съм нарушил закона


Още по темата Саркози бе задържан, за да бъде разпитанПреди 1 ден Саркози цял ден дава обяснения на съда22.11.2012 Саркози получил тлъсто дарение от милиардерка06.07.2010 Никола Саркози отрече да е нарушавал закона, след като френската прокуратура повдигна официално обвинение в корупция. „Не съм извършил никакво действие, противоречащо на ценностите на републиката и върховенството на закона“, […]

Още по темата

  • Саркози бе задържан, за да бъде разпитан
    Преди 1 ден

  • Саркози цял ден дава обяснения на съда
    22.11.2012

  • Саркози получил тлъсто дарение от милиардерка
    06.07.2010

Никола Саркози отрече да е нарушавал закона, след като френската прокуратура повдигна официално обвинение в корупция.

„Не съм извършил никакво действие, противоречащо на ценностите на републиката и върховенството на закона“, заяви Саркози в интервю пред телевизия „LCI“ и радио „Юроп 1“.

„Никога не съм предал доверието на французите“, добави той. Това е първото голямо интервю, което Саркози дава след загубата от Оланд на президентските избори през 2012 г. Бившият държавен глава изрази несъгласието си от „политическата намеса в съдебната система“, визирайки предположението, че опонентите от управляващите социалисти стоят зад обвинението срещу него.

Ъ. Според него французите трябва да разберат кои са те, а съдът свободно да прецени какво да прави с тях.

Саркози заяви още, че е „дълбоко шокиран“ от обвиненията.

59-годишният Саркози беше обвинен в корупция, включително търговия с влияние, драматичен ход, заплашващ да разбие надеждите му за политическо завръщане.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай