Салса с шишчета на „София Мези” (видео)


Ако сте любители на скарата и не сте се отдали на пости, това е седмицата, в която задължително трябва да се завъртите покрай стадион „Васил Левски”. До самата спирка на метрото са се разположили 25-те коледни къщички на #SofiaMezi. Това е фестивалът, посветен на трите основни стълба на забавлението – яденето, пиенето и хубавата музика. […]

Ако сте любители на скарата и не сте се отдали на пости, това е седмицата, в която задължително трябва да се завъртите покрай стадион „Васил Левски”.

До самата спирка на метрото са се разположили 25-те коледни къщички на #SofiaMezi. Това е фестивалът, посветен на трите основни стълба на забавлението – яденето, пиенето и хубавата музика.

Основна част от празника, както се подразбира и от името, заема качественото мезе. Така че повечето от дървените къщички предлагат най-различни ястия, като най-силно, разбира се, е застъпена скарата. Буквално на всяка крачка може да опитате всякакво печено месо, като се започне от традиционните шишчета и пържоли и се стигне до ребърца и джолани.

София Мези София Мези Източник: Антон Меляков / Vesti.bg

По масите казват, че няма още много хора, но всички очакват събота и неделя мястото да е пълно с народ.

А настроението е на висок градус още от първата вечер на фестивала. Така успях да се натъкна и на уникален салса танц с шишчета, който може да видите на видеото към материала.

Не се притеснявайте, че може да ви е студено, ако посетите фестивала вечер, защото в центъра на „София Мези” се намира голяма прозрачна шатра, където тече музикалната програма, и там е достатъчно топло. Всяка вечер ще има различни музикални звезди, сред които са Борис Солтарийски, Деси Добрева, Нели Петкова, групата „Обратен ефект” и други.

София Мези София Мези Източник: Антон Меляков / Vesti.bg

Интересни са и няколкото ледени фигури, които може да видите на фестивала. Те се радват на изключителен интерес от посетителите, особено от по-малките, като непрекъснато някой се снима пред тях. Може да ги разгледате в следващото видео:

„София Мези” ще продължи до 23 декември.        


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай