Ръководството на БСП в Монтана подаде оставка


Сергей Станишев на среща с избиратели в Монтана преди последните парламентарни избори   Още по темата Първанов: Никой не е печелил със затягане на дисциплинатаПреди 4 дни От БСП: Станишев води листата за евровотаПреди 22 часа Първанов: Няма никой над БСП? Уви, има – ПеевскиПреди 3 дни Членовете на Общинския съвет на БСП – Монтана подават […]

Сергей Станишев на среща с избиратели в Монтана преди последните парламентарни избори  

Още по темата

  • Първанов: Никой не е печелил със затягане на дисциплината
    Преди 4 дни

  • От БСП: Станишев води листата за евровота
    Преди 22 часа

  • Първанов: Няма никой над БСП? Уви, има – Пеевски
    Преди 3 дни

Членовете на Общинския съвет на БСП – Монтана подават оставка и напускат състава на съвета. Решението е взето на заседание, свикано по инициатива на 1/3 от членове на Общинския съвет на БСП – Монтана, съгласно устава на БСП.

На заседанието членовете са обсъдили решението на Националния съвет на БСП от 1 февруари 2014 г. за налагане на мерки за партийно въздействие на членове от Общинската организация на партията в Монтана, които подкрепят Националната гражданска инициатива АБВ. Мерките засягат председателя на общинския съвет и областния съвет на БСП – Монтана, д-р Емил Константинов, и неговите заместници Светлин Николов, Крум Милетиев и Анатолий Младенов.

Голямата част от изказващите са застъпили мнение, че това решение на ръководството на БСП „възражда най-мракобесните времена в историята на нашата Партия“. Според тях сегашното ръководство на БСП, начело със Сергей Станишев, води политика на разцепление и ликвидиране на цели партийни структури.

В края на януари д-р Емил Константинов не беше допуснат на конференция на председателите на общински и областни организации на БСП, след като стана ясно, че спазвайки процедурата, местната структура е номинирала Ивайло Калфин за кандидат за евродепутат. Калфин не бе одобрен от ръководството на партията и оглави алтернативната лява листа на формацията АБВ на Георги Първанов.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай