Русия: Резолюцията на ЕП за Немцов е връх на цинизма


Русия нарече „връх на цинизма“ критичната към Кремъл резолюция, приета от Европейския парламент по повод убийството на опозиционера Борис Немцов, и обвини евродепутатите, че възпрепятстват усилията за нормализиране на отношенията между Москва и ЕС, предаде Франс прес. ЕП обвини в четвъртък Кремъл, че превръща Русия в „държава, белязана от репресии, език на омразата и страх“, […]

Русия нарече „връх на цинизма“ критичната към Кремъл резолюция, приета от Европейския парламент по повод убийството на опозиционера Борис Немцов, и обвини евродепутатите, че възпрепятстват усилията за нормализиране на отношенията между Москва и ЕС, предаде Франс прес.

ЕП обвини в четвъртък Кремъл, че превръща Русия в „държава, белязана от репресии, език на омразата и страх“, в която са възможни политически убийства като това на Немцов, застрелян в центъра на Москва на 27 февруари. Евродепутатите разкритикуваха Русия и за това, че не съдейства на международното разследване на катастрофата на самолета на „Малейжа еърлайнс“, разбил се в Украйна през юли 2014 г.

Тази резолюция е абсурдна компилация от лъжи и измислици, каза в комюнике говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич.

„Само болно въображение може да направи връзка между такива различни теми“, допълни той.

Той нарече „връх на цинизма“ „догадките“ за смъртта на Немцов и каза, че резолюцията вреди на усилията за нормализиране на ситуацията в Европа.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай