Русенските митничари задържаха лек автомобил с 3970 кутии цигари без … – Агенция Фокус


  Снимка: Информационна агенция „Фокус“ Русенските митничари задържаха лек автомобил с 3970 кутии цигари без бандерол 10 октомври 2012 | 12:23 | Агенция „Фокус“ Начало / Агенции Русе. Русенските митничари задържаха лек автомобил с 3970 кутии цигари без бандерол, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“. Служителите на Митница Русе на ГКПП Дунав мост селектират за проверка […]

  Снимка: Информационна агенция „Фокус“

Русенските митничари задържаха лек автомобил с 3970 кутии цигари без бандерол

10 октомври 2012 | 12:23 | Агенция „Фокус“

Начало / Агенции

Русе. Русенските митничари задържаха лек автомобил с 3970 кутии цигари без бандерол, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“. Служителите на Митница Русе на ГКПП Дунав мост селектират за проверка лек автомобил марка „Фолксваген Шаран” с българска регистрация. В колата са пътували двама румънски граждани. Щателната митническа проверка установила, че в Шарана-рекордьор са натъпкани почти осем мастербокса цигари в насипно състояние. При изваждането им са преброени 3970 кутии без акцизен бадерол, като само неплатеният за тях акциз възлиза на 8020 лева. Кутиите са с надпис «DUTY FREE» и би трябвало да са предназначени за продажба в безмитни валутни магазини, но всъщност са отклонени от специфичното си търговско предназначение. Така от нелегалната търговия с тях нарушителите реализират печелба не само от неплатен акциз, а и от неплатени мита и ДДС.
Държането на цигари без бандерол в немаловажен случай е престъпление, поради което е образувано наказателно производство. Разследването се води от разследващ митнически инспектор. В хода на разследването е установено, че единият от двамата спътници вече е залавян на митнически пункт Силистра с голямо количество нелегални цигари и е осъждан за това. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура Русе.
Отново на ГКПП “Дунав мост” служители на Митница Русе спират за проверка автобус с румънска регистрация, пътуващ от Гърция за Румъния. В тоалетната на автобуса, във фабрична кухина и в помещението за почивка на шофьорите на автобуса митничарите откриват 790 кутии цигари. По случая е уведомена прокуратурата и е образувано незабавно производство.

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Информационна агенция „Фокус“ е задължително!


автомобил – Google News

Коментирай