Рокери на протестно шествие в подкрепа на пребит мъж


Стотици рокери излязоха на мирно протестно шествие в карловското село Розино в знак на подкрепа към техен колега, пребит от роми, съобщи БНТ. Рокерите организираха демонстрацията, за да изразят съпричастност към семейството на Георги Рогачев. Той изпадна в кома след побой, нанесен му в семейната бензиностанция. Рокерите, както и близките на пострадалия, поискаха полицията да […]

Стотици рокери излязоха на мирно протестно шествие в карловското село Розино в знак на подкрепа към техен колега, пребит от роми, съобщи БНТ.

Рокерите организираха демонстрацията, за да изразят съпричастност към семейството на Георги Рогачев.

Той изпадна в кома след побой, нанесен му в семейната бензиностанция.

Рокерите, както и близките на пострадалия, поискаха полицията да открие всички участвали в побоя и да получат справедлив процес.

„Не мога да си обясня тази агресия, такава жестокост.

Това е зверщина просто. Протестът е мирен, аз не искам размирици. Не искам етнически настроения. Баща ми от години живее тук, помагал е на ромите, давал им е работа“, разказва Мариана Коастадинова – дъщеря на пребития мъж, пред Нова ТВ.

През целия ден в селото имаше засилено полицейско присъствие. На обяд рокерите форсираха двигатели при входната табела и обиколиха центъра с надути клаксони.

„Крайно време е, както подкрепихме Катуница и помогнахме на хората, да подкрепим семейството и тук. Никой по време на избори не го интересува, че умира човек. Крайно време е в държавата да се разбере, че трябва да става всичко по законов път. Не може човек да се убива като куче“, казва Стоян Голевски от мото-клуб „Траки“.

По думи на кмета на Розино случаят е криминален и досега не е имало напрежение между различните общности в селото.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай