Родителите губят 970 часа сън в първата година на бебето


В опитите да се справят с плача на своето бебе, родителите се лишават от внушителните 970 часа сън през първата година след раждането му, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания. Пропуснатите часове се равняват на 40 пълни дни без сън. Проблемът е по-сериозен за майките, които губят средно […]

В опитите да се справят с плача на своето бебе, родителите се лишават от внушителните 970 часа сън през първата година след раждането му, пише в. „Дейли експрес“, позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Пропуснатите часове се равняват на 40 пълни дни без сън. Проблемът е по-сериозен за майките, които губят средно 2 часа и 24 минути от нощния си сън – с 23 минути повече от бащите.

Проучването е направено сред 1000 родители и показва, че родителите отделят средно 53 минути и 33 секунди всеки ден, опитвайки се да разберат причината за плача на техните бебета. За 25 процента от майките и татковците това се оказва невъзможно и на свой ред разплаква и тях.

Проучването разкрива още, че 41% от родителите стават раздразнителни заради липсата на достатъчно сън и по-често се карат с партньорите си. Двадесет и пет процента от тях пренасят раздразнението си и в службата.

Почти всички родители на бебе (93%) прибягват до разходки – с автомобил или бебешка количка, в опитите да успокоят плача на малкото създание. Една трета от майките и татковците правят това веднъж на всеки три дни.

Изминавайки средно над 6 километра на разходка, това се равнява на изминато разстояние от близо 700 километра през първата година след раждането на бебето. 


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай