Робот спасител сменя Памела Андерсън


Мария Генчева | май 26, 2012 | Коментари 0 Спасителите на плажа в Лос Анджелис имат нов помощник – робот, който успешно може да ги замени в спасяването на хора и дори е по-бърз от тях, съобщава Ей Би Си. Устройството се нарича Емили и е кръстено на 13-годишно момиче, загинало при автомобилна катастрофа в […]

Спасителите на плажа в Лос Анджелис имат нов помощник – , който успешно може да ги замени в спасяването на хора и дори е по-бърз от тях, съобщава Ей Би Си.

Устройството се нарича Емили и е кръстено на 13-годишно момиче, загинало при автомобилна катастрофа в града. Роботът е червен на цвят и не толкова привлекателен, колкото Памела Андерсън в „ на плажа“, но пък върши добра работа, шегуват се запознати. Той се управлява с дистанционно и тежи около 12 кг. Може да се движи удивително бързо – със скорост до 40 мили в час, което е доста над възможностите на хората . За него могат да се хванат до 6 удавници едновременно. Емили може да бъде хвърлен от хеликоптер за спасяване на хора, бедстващи навътре в морето. Така роботът намалява и рисковете за спасителите, които понякога трябва да преминат през много опасни места, за да достигнат до давещите се.

Емили вече се тества от спасителите на плажа в Малибу и скоро може да бъде пратен на постоянно въоръжение.

Публикувано в : Без категорияИнтересно

Тагове:


Инстрейд Застрахователен брокер

Отбелязано с:  

Коментирай