Рекордни застрахователни загуби заради сушата в САЩ


Мария Генчева | авг 27, 2012 | Коментари 0 Застрахователната индустрия в САЩ ще понесе рекордноо голяма загуба в областта на застраховането на земеделска продукция заради тазгдишната суша, която е невиждана от 50 години насам, съобщава Financial Times.Липсата на валежи е унищожила голяма част от реколтата на царевица и соя, която възлиза на милиарди долари. […]

Застрахователната индустрия в САЩ ще понесе рекордноо голяма загуба в областта на застраховането на земеделска продукция заради тазгдишната суша, която е невиждана от 50 години насам, съобщава Financial Times.
Липсата на валежи е унищожила голяма част от реколтата на царевица и соя, която възлиза на милиарди долари. Загубите ще бъдат понесени до голяма степен от застрахователните компании, които осигуряват на фермерите защита срещу подобни бедствия, но също и от американското правителство, което частично играе ролята на презастраховател.
Според земеделски експерти общите от сушата ще са около 30 милиарда долара за годината, като застрахованите щети ще са за 18 милиарда. По-голямата тежест от тях, около 14 милиарда долара, ще понесе правителството, а останалите 4 милиарда ще са за сметка на застрахователите.
Застрахователната компания Ace очаква да изплати щети за 268 милиона долара в най-лошия сценарий. Munich Re очаква да загуби 160 милиона евро. Други силно засегнати са QBE, American Financial и Fireman’s Fund, която е собственост на Allianz.

Публикувано в : Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новини

Тагове:


Коментирай