Регистрирането на нов автомобил скоро ще става онлайн – News.bg


Възможност за това ще има след въвеждането на новия електронен портал на КАТ Регистрирането на нов автомобил скоро ще става онлайн, съобщават от Пътна полиция. Възможност за това ще има след въвеждането на новия електронен портал на КАТ, който се очаква да стартира пробно след броени дни.  Всеки, който е закупил автомобил и иска да […]

Възможност за това ще има след въвеждането на новия електронен портал на КАТ

Регистрирането на нов автомобил скоро ще става онлайн

Регистрирането на нов автомобил скоро ще става онлайн, съобщават от Пътна полиция. Възможност за това ще има след въвеждането на новия електронен портал на КАТ, който се очаква да стартира пробно след броени дни. 

Всеки, който е закупил автомобил и иска да го регистрира на свое име, ще има възможността да влезе в електронната система и направо оттам да попълни всички нужни за целта документи. Освен това собственикът ще може да плати през интернет и всички такси по регистрирането на колата.

След спазването на всички процедури собственикът на автомобила ще трябва да отиде до сградата на КАТ в населеното място, в което живее. Там обаче ще загуби няколко минути, тъй като през интернет ще може предварително да си запази ден и час за поставяне на регистрационна табела. Служител на Пътната полиция ще чака шофьора с номерата, за да се монтират възможно най-бързо.

През това време ще бъде направена справка за това дали водачът е подал всички документи и е платил таксата си. От услугата ще могат да се възползват шофьорите от цялата страна.

Очакванията на експертите са услугата да спести реденето по километрични опашки.

През миналата година КАТ започна усилено да работи за внедряването на онлайн услуги, припомня Econ.bg, позовавайки се на „България он еър“. Беше създаден сайтът www.i-kat.org, на който всеки можеше да се регистрира и да провери дали има влезли в сила актове и решения, свързани с тях.


автомобил – Google News

Отбелязано с:  

Коментирай