Расте броят на жертвите в турската мина: вече 299 загинали


Броят на жертвите от злополуката в турската мина в Сома нарасна на 299 души. Трима миньори все още се водят за изчезнали, съобщи турският министър на енергетиката Танер Йълдъз. Той съобщи, че нов пожар е избухнал преди 45 минути на 300 метра от мястото, където са блокирани миньорите, като добави, че огънят пречи на работата […]

Броят на жертвите от злополуката в турската мина в Сома нарасна на 299 души. Трима миньори все още се водят за изчезнали, съобщи турският министър на енергетиката Танер Йълдъз.

Той съобщи, че нов пожар е избухнал преди 45 минути на 300 метра от мястото, където са блокирани миньорите, като добави, че огънят пречи на работата на спасителите.
Катастрофата в Сома донесе покруса в цяла Турция и предизвика взрив от негодувание срещу ислямско-консервативното правителство на премиера Реджеп Ердоган, когото обществеността обвинява в занемаряване на сигурността на миньорите и в равнодушие към съдбата им.
Турската полиция разпръсна с водни оръдия и сълзотворен газ близо 10 000 души, които протестираха вчера в Сома срещу условията на работа на миньорите.
Очаква се Ердоган, който управлява Турция от 2003 г. насам, да обяви през следващите седмици кандидатурата си за президентските избори на 10 и на 24 август. /АФП /


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай