Разследват сексуални нападения във Финландия


Полицията във финландската столица Хелзинки разследва седем случая на предполагам сексуален тормоз и посегателства срещу жени в новогодишната нощ. Те са извършени от мъже, изглеждащи като чужденци, предаде Асошиейтед прес. Предполагаемите прояви на насилие са извършени на или около централен площад във финландската столица. За тях съобщават жертви и свидетели, добави полицейска говорителка. Заподозрените извършители […]

Полицията във финландската столица Хелзинки разследва седем случая на предполагам сексуален тормоз и посегателства срещу жени в новогодишната нощ. Те са извършени от мъже, изглеждащи като чужденци, предаде Асошиейтед прес.

Предполагаемите прояви на насилие са извършени на или около централен площад във финландската столица. За тях съобщават жертви и свидетели, добави полицейска говорителка. Заподозрените извършители са опипвали жени или са опитвали да ги подложат на сексуално насилие, добави тя.

Говорителката уточни, че следователите не са сигурни дали случаите са свързани, но добави, че подобни прояви не са необичайни, когато хората празнуват и е употребен много алкохол. Засега не са извършени арести.

Информацията беше съобщена след серия от нападения срещу жени в германския град Кьолн в новогодишната нощ, за повечето от които също бяха обвинени чужденци, припомня АП.

Припомнете си разкази на жертви на сексуално посегателство в Кьолн с видеото:


VESTI.bg

Коментирай