Разкриха „абонамент“ за информация за СРС


Шефът на ДАНС Владимир Писанчев и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов (д)   Служителка в държавната агенция „Технически операции“(ДАТО) – новата агенция, осъществяваща подслушванията, продавала информация, обявиха от Прокуратурата на специална пресконференция.  Антоанета Първанова е задържана вчера на работното си място и вече ѝ е повдигнато обвинение.  Служителката е имала клиенти „на абонамент“, вариращ от 500 до […]

Шефът на ДАНС Владимир Писанчев и зам.-главният прокурор Борислав Сарафов (д)  

Служителка в държавната агенция „Технически операции“(ДАТО) – новата агенция, осъществяваща подслушванията, продавала информация, обявиха от Прокуратурата на специална пресконференция. 

Антоанета Първанова е задържана вчера на работното си място и вече ѝ е повдигнато обвинение. 

Служителката е имала клиенти „на абонамент“, вариращ от 500 до 3000 лв., на които е давала информация дали срещу тях има подслушване. 

Това не са улични дилъри, това са лица на по-високо ниво, обясниха от Прокуратурата, като все пак подчертаха, че сред „клиентите“ няма политици.

В схемата е имало посредници – роднини на задържаната. 

Освен Първанова вчера са били задържани още трима души – нейният зет и двама „абонати“. На тях за момента не са повдигнати обвинения. 

Първанова е работила в СДОТО от 2010 г. като служител в звеното, приемащо исканията за СРС. 

При създаването на ДАТО е преназначена на същата позиция. 

Щетите са неизмерими, защото е била застрашена националната сигурност, коментира зам.-главният прокурор Борислав Сарафов.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай