Пътят Черноморец – „Градина“ – нов, но прекалено тесен


Пътят от Черноморец към къмпинг „Градина” през последните години беше като лунен пейзаж, а днес е с нов асфалт, но е толкова тесен, че в отделни участъци едва се разминават два леки автомобила, показа репортаж на Цеца Алексова в предаването „Събуди се“ по Нова ТВ. Широчината на пътя, който попада в четвъртокласната мрежа, 4,50 м, […]

Пътят от Черноморец към къмпинг „Градина” през последните години беше като лунен пейзаж, а днес е с нов асфалт, но е толкова тесен, че в отделни участъци едва се разминават два леки автомобила, показа репортаж на Цеца Алексова в предаването „Събуди се“ по Нова ТВ.

Широчината на пътя, който попада в четвъртокласната мрежа, 4,50 м, но на места той е много по-тесен.

Най-недоволни са водачите, на които се налага на напускат асфалта, за да се разминат с други автомобили.

„Пътят е тесен и опасен, защото се кара с малко по-бърза скорост и две коли се разминават на много малко разстояние”, обясни Александър от Асеновград.

„Автомобилите се разминават сравнително лесно, но ако е по-голям бус, джип или ван, трудничко става”, обясни Мирослав от Плевен.

„Хубав е пътят, но е малко тесничък. Може да стане някой инцидент”, каза Кирил от Перник.

Освен че по тесния път минават каравани, по чакъла покрай платното се движат и туристи, които отиват на плаж. Рискът и за тях е огромен.

На въпрос защо не е асфалтирано разстоянието от двете страни на пътя, което е засипано с чакъл в момента, кметът на Черноморец – Добри Добрев, отговори: „Работи се по закон, по кадастър. Ако бяхме асфалтирали и влезем в чужд имот, тогава щяхте да вземате друго интервю от мен. Не мога да кажа, че пътят е тесен. Пътят е нормален четвъртокластен път, местен път. Това е пътят, който е по кадастър. Бившият път никога не е бил по-широк”.

Оказва се, че от двете страни на пътя терените са частни и общината към момента няма как да разшири платното дори с 10 сантиметра. Заради недоволни шофьори в общината в Созопол започнали да работят по проект за бъдещо разширение на участъка, като ще търсят европейско финансиране, тъй като трасето е с дължина 6 километра. Очакваното разширение може да започне най-рано през 2016 г., когато започва новия програмен период за европейско финансиране и когато общината ще кандидатства.

Повече по темата гледайте във видеото.

Още от NovaNews.bg


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай