Първото кафене, обслужвано само от роботи (видео)


Първото кафе в света, изцяло обслужвано от роботи, отвори врати в Световния търговски център в Дубай този понеделник. В кафенето CafeBot, идея на базираната в Обединените арабски емирства инженерна компания Digi Robotics, работи „персонал“ от произведени в Германия роботи KUKA, които изпълняват различни длъжности.  Някои от тях сервират горещи напитки, други косят тревата в градинката, трети […]

Първото кафе в света, изцяло обслужвано от роботи, отвори врати в Световния търговски център в Дубай този понеделник.

В кафенето CafeBot, идея на базираната в Обединените арабски емирства инженерна компания Digi Robotics, работи „персонал“ от произведени в Германия роботи KUKA, които изпълняват различни длъжности. 

Някои от тях сервират горещи напитки, други косят тревата в градинката, трети дори играят шах с клиентите.

За да поръчат напитки, посетителите трябва да натиснат името на избора си от електронно меню, който изпраща сигнал до роботите баристи и те започват да ги приготвят.

Идеята е не толкова да се пестят средства за заплати и други, а да се ограничи замърсяването на околната среда и да се осигури безупречно качество, посочва мениджърът бизнес развитие на компанията.

По думите му услугата може да се пригоди и към редица други индустрии, като петролната, строителната, производството на стоки.

Всеки един от роботите работници струва 300 000 евро.

В момента кафето е отворено за посетители на ИТ изложението Gitex, което продължава до 22 октомври.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай