Първият човек с ебола в САЩ е от Либерия


Първият човек, диагностициран с ебола в Съединените щати, е от Либерия, предаде Асошиейтед прес, като цитира сестра му. Томас Ерик Дънкан пристигнал в САЩ на 20 септември, за да гостува на свои роднини в Далас. Първите симптоми на ебола се появили миналата сряда и мъжът потърсил медицинска помощ два дни по-късно. След преглед Дънкан бил […]

Първият човек, диагностициран с ебола в Съединените щати, е от Либерия, предаде Асошиейтед прес, като цитира сестра му.

Томас Ерик Дънкан пристигнал в САЩ на 20 септември, за да гостува на свои роднини в Далас. Първите симптоми на ебола се появили миналата сряда и мъжът потърсил медицинска помощ два дни по-късно. След преглед Дънкан бил пуснат, но се върнал в болницата, където бил приет в неделя.

Мъжът е на 42 години, разкри негов анонимен приятел, цитиран от американската телевизия Си Ен Ен.

Мисията на ООН в Либерия съобщи, че неин местен служител е починал вероятно от ебола, предаде Франс прес.

Това изглежда е първият смъртен случай от болестта сред служителите на световната организация в малката западноафриканска държава, която е най-тежко засегната от епидемията.

Най-малко 3338 души са починали от ебола от общо 7178 регистрирани случая на заболяването в Западна Африка, сочат най-новите данни на Световната здравна организация (СЗО), цитирани от Ройтерс.

Либерия е най-тежко засегнатата от епидемията страна. В нея са регистрирани повече от половината смъртни случаи – 1998.

Броят на новите случаи на заразяване е намалял за втора поредна седмица, отчита СЗО. В същото време тя предупреди да не се чакат добри новини, тъй като е почти сигурно, че най-новите данни, с дата 28 септември, са подценени.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай