Първанов: Като опозиция сме, защото ни идва в повече


„Държим се като опозиция, защото ни идва в повече това, което се случва. Няма никакъв диалог, премиерът и правителството си формират своята политика, независимо от това какво ще мислят и решат коалиционните партии“, каза за Нова ТВ лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов. Попитан ще напуснат ли коалицията, той отговори, че техните критики не […]

„Държим се като опозиция, защото ни идва в повече това, което се случва. Няма никакъв диалог, премиерът и правителството си формират своята политика, независимо от това какво ще мислят и решат коалиционните партии“, каза за Нова ТВ лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов.

Попитан ще напуснат ли коалицията, той отговори, че техните критики не са само за липсата на диалог. Според него големият проблем е липсата на адекватна политики и реформи. „Що се отнася до Ивайло Калфин, той е един от най-добрите министри“, заяви Първанов.

През април АБВ ще реши дали да продължи да подкрепя политиката на това правителство.

„Нека да видим какви реформи предлагат“, допълни той.

Той заяви, че ако някоя от опозиционните партии внесе вот на недоверие към правителството относно енергийната политика, АБВ ще го подкрепи.

„Кой може да ме накара да подкрепя една грешна политика в енергетиката? Онзи ден, например, подкрепихме кадровите промени в МВР“, даде пример той.

Относно предложението за назначаване на Йордан Бакалов за шеф на военното разузнаване, Първанов каза, че този избор не е удачен:

„Тази позиция винаги е заемана от хора с пагони. Имам чувството, че Реформаторският блок иска да има свои хора навсякъде в службите“, аргументира се Първанов.

Бившият държавен глава заяви, че не знае кой ще бъде предложен за шеф на ДАНС и уточни, че консултации с тях не са правени.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай