Путин засега бил против ответни санкции срещу Запада


Още по темата Русия: Санкциите са контрапродуктивни, няма да останат без отговорПреди 5 часа Още санкции срещу РусияПреди 14 часа Руският президент Владимир Путин заяви, че правителството на Руската федерация е предложило да се въведат ответни санкции срещу САЩ и ЕС, но той не е дал разрешение за това, предаде ИТАР-ТАСС. „Руското правителство вече предложи […]

Още по темата

  • Русия: Санкциите са контрапродуктивни, няма да останат без отговор
    Преди 5 часа

  • Още санкции срещу Русия
    Преди 14 часа

Руският президент Владимир Путин заяви, че правителството на Руската федерация е предложило да се въведат ответни санкции срещу САЩ и ЕС, но той не е дал разрешение за това, предаде ИТАР-ТАСС.

„Руското правителство вече предложи някои ответни стъпки. Аз смятам, че това не е необходимо“, заяви пред журналисти държавният глава.

Той обаче добави, че „ако нещо подобно продължи, то ние, разбира се, трябва да помислим за това кой и как работи в ключовите сектори на руската икономика, включително в енергийния сектор“.

Много бихме искали да не прибягваме към никакви мерки в отговор, заяви Путин.

Според руския президент Западът е забъркал кашата в Украйна, а сега търси виновни и затова е наложил санкции на Русия.

Властите в Киев трябва да започнат диалог с жителите на Югоизточна Украйна и да освободят задържаните по време на сблъсъци, за да се постигне компромис на масата за преговори, заяви още Путин.

„Трябва всички страни в конфликта да седнат на масата за преговори, да се отнасят с уважение към женевските споразумения. Това значи, че властите в Киев трябва да пуснат от затвора хората, на които народът на Украйна се доверява и избира за свои лидери, трябва да се започне пряк диалог, трябва да се разоръжат радикалите, да се освободят всички сгради и по равен начин да се отнасят към законните права на онези, които живеят на други територии, имам предвид преди всичко Югоизтока, да се започне диалог и да се намери компромис“, каза Путин пред журналисти.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай