Путин взел еднолично решението за анексиране на Крим от Русия


Още по темата Путин: Искаме добри отношения със Запада, но стигнахме до чертатаПреди 2 дни И Приднестровието иска присъединяване към Русия по кримския сценарийПреди 3 дни Владимир Путин одобри проектодоговора за приемането на Крим в Руската федерация18.03.2014 Руският президент Владимир Путин взе еднолично решението за анексиране на Крим от Русия миналия месец, подчерта говорителят му […]

Още по темата

  • Путин: Искаме добри отношения със Запада, но стигнахме до чертата
    Преди 2 дни

  • И Приднестровието иска присъединяване към Русия по кримския сценарий
    Преди 3 дни

  • Владимир Путин одобри проектодоговора за приемането на Крим в Руската федерация
    18.03.2014

Руският президент Владимир Путин взе еднолично решението за анексиране на Крим от Русия миналия месец, подчерта говорителят му Дмитрий Песков, цитиран от ИТАР-ТАСС.

„Това бе лично решение на държавния глава. Само той можеше, бе длъжен и взе това решение“, каза тази вечер Песков пред руската телевизия ТВЦ.

Той подчерта, че Путин е решил да анексира Крим, след като е станал ясен резултата от референдума, на който огромното мнозинство от жителите на украинския полуостров се обявиха за присъединяване към Руската федерация.

Песков обърна внимание, че руският президент се намира на пика на своята популярност.

Ставаме очевидци на феноменално обединение на руското общество около патриотизма, изрази задоволство той. Говорителят на Путин увери, че Русия е по-заинтересована от останалите страни от една стабилна, спокойна и предсказуема Украйна. Тя е нашият най-близък съсед, подчерта той.

Песков коментира, че на власт в Украйна са дошли марионетки, подставени лица на организаторите на Майдана.

Те бяха признати за легитимни ръководители на страната само няколко часа по-късно от САЩ и ЕС, не скри недоумението си той.

Песков посочи, че Русия разглежда няколко сценария за развитие на събитията в Украйна в коментар на събитията в югоизточната част на страната, където проруски настроени активисти са окупирали административни сгради и не се подчиняват на централната власт.

Нито една страна не може да се отнася с безразличие към война край своите граници, аргументира се той и увери, че „необходимите мерки ще бъдат предприети“. В същото време той наблегна на това, че Русия не е изпратила представители на своите спецслужби в Украйна.

Песков не изключи възможността да бъде включен в западни списъци със санкции. Предприемането на наказателни мерки срещу представители на руското ръководство е неправомерно, предупреди в същото време той.

Говорителят на Путин предупреди, че ако НАТО продължи да се разширява и направи още една крачка към руските граници, това ще предизвика преначертаване на цялата европейска архитектура за сигурност.

Евентуалното разширяване на алианса ще бъде сериозна заплаха за Русия, тъй като „НАТО не може да престане да бъде военна организация“. И Русия ще бъде принудена да предприеме мерки за гарантиране на своята сигурност, отбеляза Песков, без да даде подробности.

Що се отнася до възможността за присъединяване на Украйна към НАТО, говорителят на Путин изрази надежда военно-политическото бъдеще на тази страна да не предвижда такова членство.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай