Противоречията часове преди „Оскарите“


Последни часове преди връчването на наградите „Оскар” светът е вперил поглед в Червения килим в Лос Анджелис, разказва от мястото на събитието Ясен Дараков за Нова ТВ. Броени часове остават докато научим победителите, а номинациите вече предизвикват дебат. Противоречията тази година – от хита в бокс офиса „Американски снайперист“ до много независими филми, които разглеждат горещи […]

Последни часове преди връчването на наградите „Оскар” светът е вперил поглед в Червения килим в Лос Анджелис, разказва от мястото на събитието Ясен Дараков за Нова ТВ.

Броени часове остават докато научим победителите, а номинациите вече предизвикват дебат. Противоречията тази година – от хита в бокс офиса „Американски снайперист“ до много независими филми, които разглеждат горещи политически и социални проблеми.

„Американски снайперист“ е най-доходоносния военен филм в историята. И с приходи от стотици милиони долара повече от всеки друг номиниран.

В „Селма“ пък се разказва за живота да Мартин Лутър Кинг – идва седмици след расовите протести във Фъргюсън, Мисури. Драмата за правата на чернокожите предизвика скандал след като беше номинирана само в категорията за най-добър филм.

В резултат на това всичките 20 номинирани в актьорските категории са бели – факт, който допълва дългогодишните обвинения за липсата на разнообразие в академията.

Единственият български репортер на Червения килим Ясен Дараков остава в центъра на събитията в очакване на най-големите имена в киноиндустията, очаквайте го и утре в „Здравей, България” с първите интервюта със звездите и победителите.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай