Протестиращ пощальон в минихеликоптер паникьоса Вашингтон


Американски пощальон, протестиращ срещу корупцията на политическата система, беше арестуван днес, след като приземи своя минихеликоптер на морава до Капитолия, сградата на Конгреса на САЩ във Вашингтон. Полетите над зоната около Капитолия в сърцето на американската столица са строго забранени, а в останалата част от района има строги ограничения, като се изисква предварително разрешение. Излизащият […]

Американски пощальон, протестиращ срещу корупцията на политическата система, беше арестуван днес, след като приземи своя минихеликоптер на морава до Капитолия, сградата на Конгреса на САЩ във Вашингтон.

Полетите над зоната около Капитолия в сърцето на американската столица са строго забранени, а в останалата част от района има строги ограничения, като се изисква предварително разрешение.

Излизащият във Флорида в. „Тампа бей таймс“ публикува подробно видео интервю с пилота преди акцията. Това е пощальонът Дъг Хюз, 61-годишен, чиято цел била да извърши акт на гражданско неподчинение, за да привлече вниманието на американските конгресмени към корупцията в резултат от нарастващата дерегулация на финансирането на предизборните кампании.

Той възнамерявал да връчи писмо на всеки един от 535-те народни избраници.

Конгресът тази седмица е във ваканция, отбелязва АФП.

Настоявам за реформа и обявявам бунт като избирател по начин, отговарящ на описанието от Джеферсън в Декларацията за независимостта, заявява Дъг Хюз. Освен това той обяснил, че възнамерява да предупреди властите предварително.

Както информирах властите, нямам склонност или намерение за насилие, написал той на сайта си thedemocracyclub.org, цитиран от Асошиейтед прес. „Един свръхлек летателен апарат не представлява голяма физическа заплаха, но може да представлява политическа заплаха за корупцията. Надявам се да е така. Няма нужда от тревога – аз просто нося пощата!“

Председателят на комисията за вътрешната сигурност в Камарата на представителите Майкъл Маккол заяви, че пилотът се приземил доброволно, но ако се е бил приближил повече до Капитолия, властите са били готови да го свалят.

Екип от сапьори е установил, че няма нищо опасно в малкия хеликоптер, съобщи полицията и допълни, че летателната машина ще бъде преместена на сигурно място.


VESTI.bg

Коментирай