Протестиращи майки искат ваксините за децата да не са задължителни


Днес над 100 майки с децата си и десетки граждани се събраха в центъра на Стара Загора, за да изразят своята подкрепа към семейство Стефанови, които преди броени дни изгубиха 3-месечното си бебе. Те настояват ваксините за децата да не са задължителни. Малкият Павел издъхна 8 дни, след като му били поставени две ваксини, а […]

Днес над 100 майки с децата си и десетки граждани се събраха в центъра на Стара Загора, за да изразят своята подкрепа към семейство Стефанови, които преди броени дни изгубиха 3-месечното си бебе. Те настояват ваксините за децата да не са задължителни.

Малкият Павел издъхна 8 дни, след като му били поставени две ваксини, а родителите смятат, че вината може да е на личната му лекарка. Анализ обаче показа, че детето е починало от пневмония.

Днешният митинг бе организиран от гражданите на Стара Загора в социалните мрежа. Хората настояха за право на избор при поставянето на ваксини на децата, а не да бъдат задължителни.

При хората дойде и Павлина Стефанова – майката на починалото бебе, заедно със съпруга си и двете си деца.

„На този етап нямам право да упрекна никого. Има закони за едни, а за други няма. Затова търсих вашата морална подкрепа. Не ме оставяйте. Искам да се боря докрай“, призова майката на починалия тримесечен Павел.


VESTI.bg

Коментирай