Промени в управлението на 9 големи столични болници


Още по темата Бившият шеф на фонда за лечение на деца е върнат на работа15.08.2014 Ненков спря отстраняването на шефа на „Пирогов“07.08.2014 Направени са промени в управлението на девет големи столични болници, а шефът на столичната Районна здравна инспекция д-р Огнян Иванов е уволнен, съобщи Нова ТВ. След като в последните дни на мандата си […]

Още по темата

  • Бившият шеф на фонда за лечение на деца е върнат на работа
    15.08.2014

  • Ненков спря отстраняването на шефа на „Пирогов“
    07.08.2014

Направени са промени в управлението на девет големи столични болници, а шефът на столичната Районна здравна инспекция д-р Огнян Иванов е уволнен, съобщи Нова ТВ.

След като в последните дни на мандата си бившият здравен министър Таня Андреева се опита да уволни шефове на ключови болници, наследникът ѝ д-р Мирослав Ненков отвръща на удара., коментира телевизията.

Д-р Огнян Иванов ръководи най-голямата Регионална здравна инспекция от една година. Той заема поста по времето на предходното управление след конкурс, но смята, че причината за уволнението му е фактът, че е член на БСП. „Връзка между моето уволнение и принадлежността ми към БСП има, несериозните мотиви, които ми представиха ме карат да мисля, че уволнението е политическо“, коментира той.

Според министър Ненков мотивите за уволнението са професионални.

Промени са направени и в директорските бордове на девет водещи болници, сред които „Пирогов“, Александровска, ИСУЛ, „Св. Екатерина“ и Националната кардиологична болница. Повечето смени министърът аргументира с принадлежността на отстранените към политическия кабинет на д-р Таня Андреева.


VESTI.bg

Коментирай