Прокурор: Енимехмедов е целял убийството на Доган


Още по темата Енимехмедов поиска Доган да бъде призован като свидетел12.02.2014 Христо Бисеров се яви в съда по делото срещу Енимехмедов16.01.2014 Енимехмедов: Случилото се между мен и Доган беше танц на смъртта22.12.2013 Целта на Октай Енимехмедов е била да умъртви Ахмед Доган, а не да го изплаши. Това е тезата на прокурора по делото срещу […]

Още по темата

  • Енимехмедов поиска Доган да бъде призован като свидетел
    12.02.2014

  • Христо Бисеров се яви в съда по делото срещу Енимехмедов
    16.01.2014

  • Енимехмедов: Случилото се между мен и Доган беше танц на смъртта
    22.12.2013

Целта на Октай Енимехмедов е била да умъртви Ахмед Доган, а не да го изплаши. Това е тезата на прокурора по делото срещу Енимехмедов, което се гледа в съда днес.

Според прокурора, делото е фактически изяснено. Подсъдимият е отишъл на конференицията на ДПС в НДК. Преди да влезе, Енимехмедов е отишъл до тоалетната и е проверил пълнителя на оръжието и дали е готово да възпроизведе изстрел. После се е отправил към входа на залата, стигнал до подиума, качил се по стълбите и се придвижил от лявата страна на Ахмед Доган. Енимехмедов протегнал дясната си ръка, демонстративно насочил оръжието към главата на Доган.

Енимехмедов е направил три опита за възпроизвеждане на изстрел. Целта му е била да умъртви Доган, а не да го изплаши, заяви прокурора. Логично би се приело обяснението на Енимехмедов за сплашване след първия опит за изстрел, тъй като вече е постигнал уплахата на Доган. Но той е насочил демонстративно оръжието и е направил още два опита, обясни прокурорът. 

Пледоариите продължават. Вероятно днес или утре съдът ще произнесе присъдата на Енимехмедов. 


VESTI.bg

Коментирай