Прозрачна кола помага при паркиране


Мария Генчева | ное 05, 2012 | Коментари 0 Японски учени са изобретили кола, която изглежда прозрачна и помага на шофьорите да виждат добре обстановката при паркиране, съобщават британски медии. При активиране на системата върху интериора на колата се прожектира външната обстановка. Така шофьорите имат усещането, че карат стъклен автомобил и виждат всичко през него. […]

Японски учени са изобретили , която изглежда прозрачна и помага на шофьорите да виждат добре обстановката при паркиране, съобщават британски медии.

При активиране на системата върху интериора на колата се прожектира външната обстановка. Така шофьорите имат усещането, че карат стъклен автомобил и виждат всичко през него. Този ефект се постига с помощта на камера, монтирана в задната част на автомобила. Чрез нея шофьорите могат да видят деца, огради, камъни и други по-ниски препятствия, в които автомобилът може да се удари, и да преценят по-добре разстоянието за паркиране. Системата помага особено много при успоредно паркиране, твърдят учените.

Технологията напомня на триковете, използвани във филмите за Джеймс Бонд. В една от сериите агент 007 кара Астън Мартин, който може да става невидим като отразява околната светлина. И разбира се в същото време стреля по враговете. Сегашната технология не е чак толкова напреднала, но пък има доста по-голям шанс да влезе в широка употреба.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове:


Отбелязано с:  

Коментирай