Продава се най-големият застраховател в Хърватия


Мария Генчева | юли 13, 2012 | Коментари 0 Хърватското правителство пуска на пазара до 50 % от най-големия местен застраховател в страната Croatia Osiguranje, по-голямата част от който в момента е държавна, съобщава Ройтерс. Решението е част от опитите на държавата да консолидира публичните си финанси и да се отърве от някои големи разходи, […]

Хърватското правителство пуска на пазара до 50 % от най-големия местен в страната Croatia Osiguranje, по-голямата част от който в момента е държавна, съобщава Ройтерс. Решението е част от опитите на държавата да консолидира публичните си финанси и да се отърве от някои големи разходи, за да намали бюджетния дефицит.

В момента държавата държи 82 % от застрахователната компания и ще обяви публичен търг за съветник, който да помогне за продажбата. Правителството иска да се раздели с до 50 % от застрахователя.

Croatia Osiguranje е една от най-успешните застрахователни компании на хърватския пазар. Тя има дял от 37,5 % и печалба от 4,3 милиона долара за първото тримесечие на годината, което е с 37,3 % повече от предходната година. Приходите на компанията са се увеличили с 1,6 % в сравнение с м.г. до 641,9 млн. долара.

Публикувано в : Бизнес новиниЗастрахованеЗастрахователни новиниФинансови новини

Тагове:


Инстрейд Застрахователен брокер

Коментирай