Продават муфлони за борба с кризата


Мария Генчева | юни 06, 2012 | Коментари 0 Проблемите с дълга в Италия принуждават властите в някои райони да прибягват до нестандартни методи за събиране на средства, пише британският в. „Дейли телеграф“. Регионалното правителство в областта Кампания е решило да продава муфлоните от местен резерват. Редките животни са били донесени в резервата преди 20 […]

Проблемите с дълга в Италия принуждават властите в някои райони да прибягват до нестандартни методи за събиране на средства, пише британският в. „Дейли телеграф“. Регионалното правителство в областта Кампания е решило да продава муфлоните от местен резерват.

Редките животни са били донесени в резервата преди 20 години от Корсика и Сардиния. Те обаче се чувствали толкова добре там, че надминали очакванията за поколение и образували огромно стадо, което властите вече не могат да изхранват.  Затова в следващите седмици муфлоните ще бъдат предложени на търг, като цената на мъжките е 146 евро, на женските 120 евро и на малките 86 евро.

Има обаче едно условие – животните да не бъдат убивани след покупката. В Кампания се тревожат, че от офертата може да се възползват ресторанти, които да превърнат месото от муфлон в деликатес. Затова и властите са поставили ограничение, че бозайниците ще трябва да останат живи.

Необичайната продажба е поредният отчаян опит на италианската администрация да се бори с кризата и бюджетните съкращения. Миналия месец правителството в региона Пулия обяви, че ще продава част от островите си.

 

Публикувано в : ИнтересноФинансови новини

Тагове:


Инстрейд Застрахователен брокер

Отбелязано с:  

Коментирай