Премиерно: „50 нюанса сиво“ предизвика… смях


Филмът „Петдесет нюанса сиво“ предизвика смях сред публиката на Берлинале заради мелодраматичния диалог и сцени, повечето от които взети направо от нашумялата книга, предаде Ройтерс. Романът е първият от трилогията на Е Л Джеймс. Той не допадна на критиката, но от него са продадени над 100 млн. екземпляра и той определено увеличи продажбите на описаните […]

Филмът „Петдесет нюанса сиво“ предизвика смях сред публиката на Берлинале заради мелодраматичния диалог и сцени, повечето от които взети направо от нашумялата книга, предаде Ройтерс.

Романът е първият от трилогията на Е Л Джеймс. Той не допадна на критиката, но от него са продадени над 100 млн. екземпляра и той определено увеличи продажбите на описаните садомазо приспособления.

Филмът несъмнено ще е касов хит, защото предварителните продажби на билети за него вече са рекордни в САЩ и Великобритания.

Хората ще получат нещо за парите си заради участието на актрисата Дакота Джонсън в ролята на Анастейша.

Тя получи много ласкави отзиви за екранното си присъствие, стил и фотогеничност и прогнози за успешна кариера.

Джейми Дорнан в ролята на Крисчън Грей бледнее до нея.

Актьорите Дакота Джонсън и Джейми Дорнан, режисьорката Сам Тейлър-Джонсън и Е Л Джеймс Актьорите Дакота Джонсън и Джейми Дорнан, режисьорката Сам Тейлър-Джонсън и Е Л Джеймс Източник: ЕПА/БГНЕС

След световната премиера на Берлинале някои германци казаха, че секс сцените не са толкова възбуждащи, особено за Европа, и филмът може да бъде гледан и от деца.

„Петдесет нюанса сиво“ бе представен извън конкурсната програма на Берлинале.

За него нямаше пресконференция, което е необичайно за световна премиера на голям кинофестивал, предаде ДПА. За лансирането на филма в Берлин пристигнаха звездите му Дакота Джонсън и Джейми Дорнан, както и режисьорката Сам Тейлър Джонсън.

Организации срещу домашното насилие изтъкват, че филмът има грешно послание, като представя в бляскава светлина домашния тормоз и преследването.

Професорът по социология от бостънския колеж „Уилок“ Гейл Дайнс започна кампания „50 долара, не 50 нюанса“ и призова хората да направят дарения за жертви на домашно насилие, вместо да си купуват билети, защото това, което филмът представя като приказка, в живота е ад за много жени.

В интернет активисти призовават за бойкот на „Петдесет нюанса сиво“, когато излезе в местните киносалони.

Според Дакота Джонсън обаче героинята сама прави този избор и във филма няма насилие.

Режисьорката Сам Тейлър Джонсън каза, че посланието на филма е „не“, ако някой преминава границата.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай