Португалски катаджии глобяват за джапанки


Мария Генчева | авг 25, 2012 | Коментари 0 Португалската пътна полиция е взела на прицел чуждите туристи в страната в опит да попълни бюджета си с приходи от глоби, жалват се британци пред в. „Дейли телеграф“. По-рано тази година медиите в Португалия съобщиха, че пътната полиция е получила нареждане да намери начин да увеличи […]

Португалската пътна е взела на прицел чуждите туристи в страната в опит да попълни бюджета си с приходи от , жалват се британци пред в. „Дейли телеграф“.

По-рано тази година медиите в съобщиха, че пътната полиция е получила нареждане да намери начин да увеличи годишните си приходи от  глоби, за да подпомогне закъсалата икономика. Чуждите туристи се оказват най-лесен начин това да бъде осъществено.

Британски шофьори, пътували до страната, се оплакват, че много от глобите са заради абсурдни нарушения, но бъркат дълбоко в джобовете. Така например те отнасяли глоби за паркиране в посока, срещуположна на движението, както и за шофиране по джапанки. Наказанията достигат 200 евро. Няколко британски семейства били глобени и за паркиране през супермаркет, въпреки че нямало забраняващ знак. Продавачка в град Албуфейра пък обяснява, че местните катаджии се заяждат с шофьорите като се позовават на закон, според който те трябва да имат документ за собственост на товара, който превозват. Така няколко водачи били глобени, след като напазарували от супермаркета, но не запазили касовата бележка.

Шофьорите са убедени, че португалските катаджии спират предимно коли с чужди регистрации и се целят в туристите, които са по-склонни да платят глобата и да продължат ваканцията си, отколкото да обжалват.

Публикувано в : ЗастрахованеЗастрахователни новиниИнтересно

Тагове:


Коментирай