Порно отмъщението вече е незаконно на Острова


Великобритания криминализира порно отмъщението – практиката да се пускат в интернет компрометиращи снимки или клипове след скандал или раздяла с партньора. Подобни деяния ще се наказват с присъди до две години затвор. Проектозаконът трябва да получи одобрението на кралицата и ще влезе в сила през следващите месеци. В текста изрично е указано, че ще бъде санкционирано […]

Великобритания криминализира порно отмъщението – практиката да се пускат в интернет компрометиращи снимки или клипове след скандал или раздяла с партньора. Подобни деяния ще се наказват с присъди до две години затвор.

Проектозаконът трябва да получи одобрението на кралицата и ще влезе в сила през следващите месеци.

В текста изрично е указано, че ще бъде санкционирано „споделянето на снимков или видео материал от личен или сексуален характер, в който показаното не е предназначено за публично разгласяване“.

За престъпление ще се счита качването в интернет на кадрите без съгласието на техния субект. Същото важи за есемеси, имейли или когато компрометираща снимка се показва на други хора от екрана на мобилни апарати.

В същото време във Великобритания тече информационна кампания, която предупреждава партньорите от рисковете при споделянето на интимни снимки. За целта бяха създадени специална гореща линия и сайт.

Порно отмъщението, явление, почти непознато допреди няколко години, доби широко разпространение напоследък. В САЩ тази практика е криминализирана в няколко щата. В Калифорния законодателят предвижда 6-месечна присъда и глоба от 1000 долара.


VESTI.bg

Отбелязано с:  

Коментирай